ove jävla sundberg!

har just upptäckt facebooks bästa grupp! "Ove Sundbergs min när han står och kollar in genom fönstret".HAHAHAH, alltså herregud, ove sundberg tar snart mitt liv! jag tror jag dör!!
Allt och inget | | Kommentera |

:)


tröttis ♥

Allt och inget | | Kommentera |

equiterapeut

nu har sokrates fått sin dom... (haha, fy vad hemskt det där lät). nej men equiterapeuten kom ut imorse och konstaterade liksom jag att något inte står rätt till i bakdelen, att han har något trassel i länden/korset. han var för det första sned i höfterna så när han stod upp var han inte jämn utan han var högre på ena sidan. sen när hon drog handen med ett lätt tryck över hans bakdel spände han sig som en tok och sjönk ihop säkert en decimeter och när hon kom ned till vänster bakknä började han rent utav varna med bakbenet och kasta med huvudet och lägga öronen bakåt - han var inte alls nöjd över situationen.

så hon fortsatte att klämma på honom, massera och trycka på olika ställen, stretcha honom lite och även laserbehandla honom. hon lasrade honom över bakdelen, vid vänster bakknä och lite framme vid bogen då han hade jättemycket spänningar där. efter hon hade lasrat honom klämde hon lite till på honom och hittade en speciell punkt och drog snabbt till i hans bakben och då knakade han till ordentligt. sen sa hon bara "kolla på honom nu".

så stod han i kanske 5-10 sekunder utan att göra någonting och sen suckade han världens djupaste suck, började tugga och slicka sig runt munnen och sen höjde han upp huvudet och var som en helt ny häst. innan hade han bara stått och hängt i kedjorna i stallgången men nu fick han tillbaka sin glöd igen, han fick som nytt liv i ögonen och spetsade öronen framåt och blev vaken, precis som om han vaknat ur en dvala. hans spänningar i bogen var så gott som bortblåsta, hon kunde trycka honom över länden med full styrka utan att han rasade ihop av smärta, han blev jämn i höfterna igen och han kom upp med hela ryggen och slutade varna när hon kände honom på bakknät. det var som om han kände en sån enorm lättnad, det var helt fantastiskt att se. min fina underbara baby. terapeuten sa till och med att det är ovanligt att en häst reagerar så kraftigt och så fort - hon tyckte att han var en väldigt speciell individ och att hans sätt att reagera var jättepositivt.

när jag tog ut honom i hagen var han helt annorlunda motför hur han varit de senaste dagarna, han tog för sig när han gick och hade spetsade öron, jag behövde inte dra honom fram.

det terapeuten också sa var att han troligtvis fått detta i hagen - antingen att han vrickat sig ordentligt och trampat jättesnett när han har busat med någon eller att någon av hans hagkompisar i princip har sprungit över honom/rätt in i honom när de har haft sina dagliga race.

men nu har han fått sin behandling som tog ca 1½ timme och han blev verkligen som en helt ny häst, han fick tillbaka gnistan och energin igen och såg så mycket mer levande ut rörelse- och uttrycksmässigt än vad han har gjort de senaste dagarna, när hon kom sa hon att han såg ut som en 75 årig (haha) ridskolehäst och när hon for var han fem och full i liv igen. ååh, lycka! ♥ ♥ ♥
Häst | | Kommentera |
Upp