Gal1.

Äntligen helg. Ska ta det lugnt och spendera helgen med att mysa och vila upp mig, har varit så otroligt trött i veckan! Var bjuden på after work med mina kollegor idag men då det tog lite för lång tid i stallet så fick jag skippa det, tråkigt men vad gör man inte för djuren sina!

Underlaget i skogen var idag äntligen tillräckligt bra för en "ta itu med Sockans energi"-tur runt berget. Körde arbetsgalopp första biten innan jag sedan släppte Sockan och lät han själv välja tempo. Kan säga att det inte är varje dag han orkar ligga i fyrtaktsgalopp (dvs väldigt ökad) i flera kilometer. Då det av någon anledning inte gjorde han trött satte jag mig ned och körde arbetsgalopp resten av vägen och tänkte att det fan i mig borde göra susen. Men icket. När vi hade ridit en mil var han lika pigg och nervig som när vi började, så det var bara att styra mot rakan och så körde jag fem vändor galopp och drev honom till det yttersta för att få ut överskottsenergin. Tror ni han var trött?

Eh, nej... Skummig och lockig av svett var han men det hindrade honom inte från att ha nerverna på utsidan och takta och hetsskritta tillbaka till stallet. Kan verkligen lite ökning av havren förvandla min tjocke pålle till en outtröttlig maskin som aldrig får nog?!
Allt och inget | | Kommentera |

Torsdag

Torsdag idag, en dag kvar till helg! Den här veckan har gått fort, sådana veckor gillar jag. Enda nackdelen med att veckorna går snabbt är att dagen jag blir arbetslös närmar sig med stormsteg. 16e mars är min sista dag på Löparstigen och det känns jättetråkigt! Trivs riktigt bra här, har nog aldrig trivits så bra på ett jobb. Och utöver det så suger det röv att vara arbetslös när jag har både lägenhet, häst och hund att betala. Får lite panik vid tanken av att inte ha någon inkomst. Fy!!! 

Igår var hovis ut och skodde Sockan. Då jag hade lite problem med skjutsen hem från stallet var Ida jättegullig och fortsatte sko Sockan och släppte sedan in han i boxen och städade undan trots att jag for där ifrån. Det kallar jag service! Kan verkligen rekomendera henne till ALLA som letar hovslagare, hon är grym på det hon gör!

Idag har jag en stallfri dag då Malin har Sockan, så jag ska fara och handla efter jobbet och sedan mysa hela kvällen!Allt och inget | | Kommentera |

Tisdag.

Hasskyddet från Back on Track som jag beställde i lördags kom idag. Hem i brevlådan! Vadå snabb leverans?! Provade det på Sockan och det satt jättebra. Har spånat upp boxen idag också, operation "bli av med piphas" är nu ordentligt igång!

Jag och Sockan for ut en sväng i skogen med Alva och Kitty idag. Tack och lov var han inte en nervös damphäst idag, idag var istället en sådan dag då han la sig på bettet och bara hade ett enda tempo i varje gångart. Vilket var otroligt söligt i skritten (Kitty som är d-ponny skrittade ifrån oss utan minsta ansträngning), en springig trav och ett hyffsat bra tempo i galoppen. Så då hoppas vi på att hitta ett mellanting imorgon utan att behöva bära upp hela hästen i mina händer och utan att behöva tampas med en häst som flyger i luften för att han hör ett ljud.Allt och inget | | Kommentera |
Upp