Suck.

Fyfan så spyless jag är på att inte ha några pengar. Det är bara utgift, på utgift, på utgift och jag har inte råd. Bara min häst har kostat mig ca 32.000 kr sedan i januari. Det är otroligt tufft att ligga ute med sådana pengar när man har dålig lön och utöver det ska ha pengar över till hyra, mat, bensin, tillbehör och foder till hunden osv. Inte nog med det så gick både min och Kims bil sönder denna månad, hsb har totalt struntat i att vi bytt adress och jag har därför fått en enorm(!!) påminnelseavgift på deras räkningar, Sockan ska skos, både min och Kims datorer har inte funkat som de ska och har varit inne på service och sist men inte minst... Sockan är halt igen.
 
Pengar är verkligen inte allt, men fyfan så ledsen man blir när man inte kan erbjuda det man vill kunna köra (tänker på Sockan nu) för att få honom bra. Och det är klart att det är jobbigt att måsta tacka nej till aktiviteter med ens vänner för att man inte har råd att delta. Och någon gång vill man kunna gå ut och äta, gå på bio eller kanske köpa sig ett nytt plagg. Det är såklart inte livsnödvändigt men det är verkligen inte roligt att aldrig kunna unna sig något och varenda månad ha noll kronor kvar på kontot efter att alla måsten är betalda.
Allt och inget | | Kommentera |

Söndag

Då var det söndag. Ligger hemma i soffan och drar mig och försöker vakna till liv. Sprang ned till tvättstugan för att boka en tid men såklart var allting uppbokat. Hela lägenheten består av en enda stor tvättkorg, det är kläder överallt! 

Om ett tag hade jag tänkt åka till lägenheten på Durrnäs för att få klart flyttstädningen. Var där i fredags med Kim och det kändes nästan lite sorgligt att förbereda den inför nästa person som ska flytta in där. Det är ju trots allt mitt första hem sedan jag flyttade hemifrån! 

Utöver det så jobbar jag även, har stängning så jag börjar halv fyra. Mycket mer än så blir det inte att göra idag, får se om jag hinner städa lite här hemma när jag jobbat klart, det beror på vad klockan hinner bli.
Allt och inget | | Kommentera |

Pålle

Som många av er kanske vet/har märkt så har jag bestämt mig för att sätta ut Sockan på foder. Jag har helt enkelt inte råd med alla kostnader som kommer med en häst, jag vill kunna välja hovslagare, foder etc efter vad jag tycker funkar bäst för hästen och inte efter vad jag har råd med. Sakta men säkert har min motivation i stallet försvunnit och då är det bättre att han får komma till någon som har motivationen på topp och pengarna som (tyvärr) krävs för att kunna ha häst. Sockan förtjänar det allra bästa och kan inte jag ge honom det så ska han få komma till någon som kan!

Har fått så sjukt många mail, sms och samtal av folk som är intresserade av honom att min telefon gått varm. Har till och med tagit bort annonserna på honom för att jag verkligen blivit spammad (vilket såklart är kul, men jag har provridningar så det räcker för ett år nu så)... Det är så fantastiskt många som hört av sig som skulle kunna erbjuda honom så otroligt fina hem och så är det några som man bara känner "öööh, va...?" som har hört av sig. 

Det var en som ville att hennes 150kgs karl som aldrig förut ridit skulle ha Sockan, bara för att han var stor och 150kg på honom borde ju vara en fis i rymden. En annan som bara var intresserad av att veta vad jag kan tänka mig att sälja honom för och blev sedan förbannad då hon tyckte han var för dyr och minsann inte var värd dom pengarna. Och det vet du hur...? (Med tanke på att hon bodde i andra änden av landet). 

Det ringde också en som började samtalet med att ifrågasätta hans höjd och påstå att jag antingen skrivit fel, inte vet hur och vart man mäter en häst eller så äger jag en elefant. "Under mina x antal år med hästar har jag ALDRIG stött på en häst med den mankhöjden, det är ju ORIMLIGT! Det finns inte! En så stor häst vill jag då inte ha!" Hahaha alltså??? Varför gjorde du dig besväret att ringa??? 

Men majoriteten av folk verkar jättevettiga och genuint intresserade och det är både med glädje (för Sockans skull) och stor sorg (mitt hjärta) som jag svarar på mail efter mail.

Med det sagt så gör jag nu kväll och laddar upp för en ny provridningsdag imorgon. Natti! :-)
Allt och inget | | Kommentera |
Upp