FridaY

Fredag idag och jag sitter nyvaken och väntar på mat i Holmsund. Följde med tåget igår och var framme kring klockan sex imorse så jag har varit redigt trött... 

Har varit sämst på att uppdatera i veckan, har helt enkelt inte tänkt på det. Kims småsyskon for hem i onsdags, det var riktigt roligt att ha dom på besök i några dagar. Annars så har jag spenderat veckan med att börja se säsong ett av Keeping up with the Kardashians, jag har varit på salongsbesök där jag har plockat brynen samt stoppat lite färg på dom och fransarna, har tömkört Sockan en dag, övat på bakdelsvändningar och "flytta rumpan"-övningar och igår red jag ut med Sarah och Chessi runt berget. 

Nu plingade mikron så jag ska snabbt stoppa i mig lite mat innan det sen bär av hemåt igen! Todeloo!
Allt och inget | | Kommentera |

Måndag

Steg upp strax innan klockan åtta imorse och skjutsade Tom och Lisa (Kims småsyskon) till skolan, det blev bestämt att dom ska vara här fram till på onsdag istället för att fara hem idag (egentligen skulle dom hem igår men vi skjöt på det en dag hehe) men både jag och Kim känner att vi inte vill bli av med dom riktigt ännu, haha!
 
När jag skjutsat dom så gick jag och la mig igen, har varit helt fruktansvärt trött idag och kroppen har värkt med en liknande känsla av en lättare benhinnenflamation, fast i armarna och axlarna också. Väldigt myzko. Nu känns det iallafall bättre och jag känner mig piggare, tror ridturen i blåsvädret gjorde susen.
 
Blev ett "dressyrpass" idag, valde att inte fara ut i skogen då han varit nog spänd och nervös redan vid bra väder så att ge mig ut i mörkret när det blåser som är ungefär det läskigaste Sockan vet kändes inte så smart. Så ett barbacka dressyrpass idag där vi övade på bakdelsvändningar, huvudposition och bjudning. Aningen svårt var det då Sockan tycker att det är såå jobbigt och onödigt att flytta på sin bakdel och hela han "dör" när han måste göra det, så att först kämpa med att ens få honom att flytta på arslet och sen kämpa för att få honom framåt och hitta bjudningen utan att han krullar ihop sig var inte det lättaste. Men tillslut så fattade han vinken, om än han inte var riktigt där jag ville ha honom så kan jag inte heller begära det av honom i dagsläget, så jag nöjde mig med att han kunde göra en kvarts bakdelsvändning i varje hörn, komma igång i helt okej trav efter det samt skritta på framåt i en lite högre form.
 
Har nyligen kommit ut ur duschen samt tryckt i mig en hamburgare till middag och nu blir det att chilla fram tills Kim kommer hem från jobbet då vi ska fara och gymma. Så då vet ni!
Allt och inget | | Kommentera |

Trött tjej

Huvva, nu är klockan mycket och jag är hur trött som helst! Klev upp halv åtta imorse och for och öppnade på jobbet. Halv fyra slutade jag och då åkte jag direkt till stallet och sadlade upp poan för en ridtur. En väldigt spännande sådan måste jag säga, då min käre herr Sokrates har varit "rädd" för ungefär allt som går att vara rädd för idag. Och med "rädd" menar jag att alla med lite riderfarenhet kan känna på en häst när den verkligen är rädd på riktigt och så var inte fallet idag. Han var fejkrädd, suuuuperspänd och hade ett humör som en argsint fjortis. 

Så vi hann med att vara "rädda" för träd, snöklumpar, soptunnor, skoterspår, smuts i snön, ljud i skogen, en kvinna som var ute och promenerade, några kvistar på backen, hästbajs, några små isbitar som Sokrates själv skrapade upp i en av sina protester osv osv. Vi provade på att stegra lite, backa i racerfart, gå ned i ett dike, sparka bakut och galoppera på stället. Måste jag säga att jag vill slita mitt hår då jag vill sätta igång Sokrates lugnt och försiktigt, undvika halksksdor och sträckningar och liknande och så möts jag av detta beteende varje gång vi far ut i skogen?! Självklart kan jag hantera det hela men jag vill ju bara strypa hästen för att han INTE ÄR RÄDD OM SIG!!!! 

Nåväl, efter stallet brummade jag till lägenheten där jag lagade revbensspjäll och pommes till middag, sedan har jag skjutsat Kims syster till Öjebyn, varit och handlat och resten av tiden suttit vid datorn. Kims småsyskon är nämligen här på lan i helgen och det är därför jag är vaken så här sent.. Men nu kastar jag banne mig in handduken så jag orkar upp för att rida imorgon innan jobbet. Sov gott!
Allt och inget | | Kommentera |
Upp