Blogglista

1. En superkraft du skulle vilja besitta:
- Jag önskar att jag vore en sån som hade oändligt med ork och energi varje dag. Som orkade med att jobba veckans alla dagar, umgås med vänner, hålla hemmet rent och städat, vara en aktiv och påhittig hundägare, vara duktig och ordentlig i matlagningen, besöka gymmet och vara en bra partner varje dag och känna att allt är lätt och inte typ "omöjligt" energikrävande. Om nu det räknas som en superkraft. Men ska man räkna med "superhjälte-krafter" så hade jag gärna kunnat flyga. Pga att jag är lat och vill slippa gå. :-) 

2. Bästa egenskapen hos dig: 
- Jag kan nog inte välja bara en bästa. Jag har flera egenskaper som jag tycker om och även en del egenskaper jag är jätteglad att jag har men som jag också önskade att jag ibland kunde "stänga av". Men utan inbördes ordning så räknar jag upp några egenskaper som jag själv anser mig ha och som jag tycker är bra.

• Jag är duktig på att lära ut saker. T ex lära upp nya personer på jobbet.
• Jag är bra på att läsa av stämningar och rum.
• Jag står upp för mina vänner, nära och kära. Inte på ett överdrivet, bråkstakigt sätt, men skulle någon av dom hamna i en situation där dom blir utsatta på något vis så tvekar jag inte på att ryta ifrån eller finnas vid deras sida som mentalt backup. 
• Jag gör alltid vad jag kan för att personer som är nya i sammanhanget (både privat och i jobb) inte ska känna sig utanför, utan välkomna och som en i gänget.
 

3. Sämsta egenskapen hos dig:
- Här kan jag inte heller bara välja en. Jag är absolut inte perfekt och har många mindre bra egenskaper också.

• Jag är väldigt bekväm av mig.
• Långsint. Jag kan minnas i detalj saker som gjorde mig upprörd för typ tio år sedan och fortfarande känna lika starkt för det när jag tänker på det.
• Jag är dålig på att hantera motgångar, tar det oftast väldigt personligt.
• Jag har extremt stark vilja och tycker verkligen inte om när saker inte blir på mitt sätt. Både när det gäller små och stora saker så kan en halv dag gå åt till att sura över att minsta lilla detalj inte blev precis så som jag föreställt mig i mitt huvud.

4. Det vackraste djuret i världen:
- Det är hästar, utan tvekan. 
 

5. Din drömbostad:
- Definitivt en onödigt lyxig villa. Mansion/slott är nog mer passande ord. Nu pratar jag infinity pooler, helikopterplattor och sådant man bara ser på film typ. Haha.

6. Finaste namnet:
- Det vet jag faktiskt inte. Jag tänker mig något exotiskt, utländskt namn, men vilket det är - det vet jag däremot inte.
 

7. Finaste frisyren:
- Jag älskar frisyrer med lite volym i, kanske mest för att jag har så fruktansvärt livlöst och tråkigt hår själv. Jag gillar när håret är långt och utsläppt men att det finns någon typ av inbakad, slarvig fläta i det hela. 

8. Det mest fascinerande du vet:
- En negativ grej som jag blir fascinerad (och upprörd) av är folk som inte gör mer än vad som är absolut nödvändigt på jobbet. Som står och gör annat istället för att fokusera på sina uppgifter, lämnar över saker till kollegor som de själva hade kunnat göra om dom varit lite mer engagerade osv.

- En positiv grej som jag blir fascinerad av är folk som är så där vansinnigt duktiga på att sminka att jag börjar tro att deras händer är en direkt länk till gud typ. Och då är jag inte ens troende, hahaha. Men jag vill så gärna besitta en sån talang själv.
 

9. Din drömkille beskriven med tre ord:
- Trygg, humoristisk och charmig.

10. En typisk bild som bara är sådär fruktansvärt fin utan att veta varför:

 
Haha okej, bilden i sig är ju inte fin men för mig är den fantastisk och jag kan dessutom svara på varför den är det, så egentligen får jag inga rätt för mitt svar på denna fråga. Varför bilden är så fantastisk är för att den för mig visar villkorslös kärlek. Jag älskar Diesel av hela mitt hjärta och jag tror att han älskar mig av hela sitt hjärta. Han är en kompis som aldrig sviker, en tröstande famn, en ständig följeslagare och han ger mig enorm glädje och trygghet. Han förgyller mina dagar och höjer min livskvalité och är den kramvänligaste som finns. Även pussvänligaste. Och klivänligaste. Min lilla fluffer. ♥
Listor | | Kommentera |

Natt

Börjar bli rutin för mig att blogga mitt i natten när jag är på jobbet. Ett bra sätt att fördriva tiden när man varit effektiv och gjort bort de flesta nattliga uppgifterna och behöver något för att hålla energin uppe. Jag har insett nu när jag jobbat natt så pass många gånger att jag "har rätt att uttala mig" att ett nattjobb nog inte är något för mig. Själva delen att hålla sig vaken är sällan ett problem men det är ett problem när jag kommer hem däremot. 
 
Jag har ofta svårt att varva ner och lyckas somna "nog snabbt" och så är jag en zombie resten av dagen sen. Jag får inte riktigt den vila och återhämtning jag behöver och både energi och humör påverkas. Inte så att jag går omkring och är sur eller så utan snarare att jag är rätt nollad på känslor och bara känner.. ingenting? Orkar liksom inte skratta eller skoja till det och vill helst bara låsa in mig och inte prata med någon resten av dagen pga trötthet.
 
Att hoppa in och jobba natt någon enstaka gång - absolut. Men att jobba några nätter i rad för att sedan hoppa tillbaka till ordinarie arbetstider blir lite tungt, jag inser att jag inte är jätteduktig på att anpassa mig efter större tidsskillnader för jag är likadan när jag varit ute och rest och är jetlaggad. 
 
Jaja, nog om det. Nu ska jag gå och stoppa en tvätt i torktumlaren och sedan hålla tummarna att tiden går fort så att jag får åka hem och försöka sova. Hööööres!
Allt och inget | | Kommentera |

Tisdag

Jahapp, idag var det dags för storstädning. Mina dåliga städvanor håller i sig så när jag väl städar är det ett heldagsprojekt. Jag fastnar så lätt i vissa moment också och kan nästan bli manisk. Idag var det projekt rent golv som jag fastnade i. Det tog mig 1,5 timma att dammsuga båda våningarna och sedan skurade jag alla rum. Sedan dammsög jag hela huset, lika noga, en gång till. Trappen nöjde jag mig inte med "bara" två dammsugningar och en skurning utan sedan tog jag den med rengöringsmedel och trasa också. Sedan började jag torka väggar och dörrar. Köksinredning, ugn, lister. Handfat, diskho och speglar. Till och med mina doftljus började jag torka av. Så då fastnade jag i det.

Har också bäddat sängen, tvättat flera maskiner med smutskläder och handdukar, diskat ur Diesels skålar, stoppat undan kläder i garderoben och varit och handlat. På förmiddagen var jag även ute på en härlig (men svettig) promenad på Pitholmsheden med Alva och vovvarna. 

Imorgon kommer en kille hit och ska fräsa ned våra stubbar på gården så att vi så småningom kan påbörja projekt bredda infarten. Jag måste även få tummen ur och måla klart huset.... Jag vet, jag är inte klar med det än. Skäms på mig. 
Allt och inget | | Kommentera |
Upp