Tisdag

Heej hörni. Vad dagarna går snabbt. Husmålningen fortsätter, jag har haft jättetur och fått hjälp av världens bästa farmor så att det gått betydligt snabbare än om jag skulle ha gjort allt själv. Riktigt klar är jag inte ännu däremot, träpanelen på övervåningen behöver målas ett varv till och likaså balkongräcket. Sedan har jag kvar alla fönsterfoder. 

Ju mer jag målar, desto mer inser jag att det finns att göra. Gick ett varv runt huset här om dagen och insåg att vi ju faktiskt har en i glasad balkong på baksidan, i samma brunlasering som framsidan på huset har varit. Likaså ett skjul som går i brunt och grönt. För att inte tala om alla stuprör som även dom är gröna. Varför kunde dom inte bara låta stuprören gå i svart eller vitt så att jag inte behöver ha dom också att bekymra mig om?! 

Utöver husmålningen så har jag sen senast hunnit med mjukglass från kioskpiraten. En överraskningsfest för en av Kims kompisar, bad med hundarna på stugan. Operation rensa garderob, vika kläder, tvätta och bara allmänt få ordning på mina kläder som på något magiskt sätt tar sig ut ur garderoben och sprids över samtliga golvytor. Och så har jag köpt en ny blomma och planterat om en annan. Jag älskar mina blommor. 

(null)

(null)

Elefantörat har fått sig en omplantering i en större kruka. Förra året kom den upp som ett skott från ett annat elefantöra (må den vila i frid) och har sedan dess bott i sin lilla bebiskruka. Nu har den vuxit sig så stor att den gett två nya skott. Dom är dock så pass små ännu att dom inte syns under alla blad, så dom ska nog få bo kvar i mammakrukan ett tag. 

Eucalyptusen (den nedre bilden) köpte jag idag. Den kommer stå i ett av vardagsrumsfönsterna där den förhoppningsvis växer sig stor och fin och kan agera insynsskydd i våra jättefönster.

Nu är det dags för mig att fortsätta operation kläder. Maskinen har gått varm hela dagen men tvätthögen har knappt minskat. Det är ett sånt kaos i tvättstugan alltså, jag hade behövt typ fem tvättmaskiner för att kunna se ljuset i tunneln, haha.
Allt och inget | | Kommentera |

Målning av huset.

Igår började jag måla huset. De som bodde i huset före oss hade verkligen en smak för färg medan jag är mer... Not so much. Förstå att utsidan av vårt hus gått i brunt, grönt och någon rosa-beigeaktig färg. Insidan i rött, grönt, orange och gult. Som taget ur mina värsta mardrömmar. 

Tanken är iallafall att den delen av huset som är rosa-beige ska bli vit och idag har jag målat klart första varvet. Skillnaden blev faktiskt jättestor men helt lätt var det inte. Är alldeles slut i händerna och fingrarna, ytan är av puts och är rätt knottrig så för att få ned färgen i alla gropar har jag riktigt fått mosa in rollern i väggen. 

Övervåningen som går i någon typ av brunlasering (så gräsligt, varför????) ska bli mattsvart. Kommer även måla garageporten i samma färg och fönsterfoderna på övervåningen. Tanken är att vi ska byta garageporten till en ny, snyggare med portöppnare men det känns inte lika brådskande att fixa det om den nuvarande iallafall går att kolla på utan att ögonen vill blöda. 

Här får ni lite bilder iallafall.

(null)

(null)

(null)

Jordhögen vi har framför huset är förhoppningsvis snart på soptippen. Det är kvarlevorna av våran rabatt. Dessvärre bråkar släpet med oss, båda gångerna vi har varit med ett lass till tippen så har släpbromsen låst sig..
Allt och inget | | Kommentera |

Lördag

Vilken härlig dag det blev idag. Först har jag legat ute och solat i två, tre timmar. Det kändes lite kyligt först, som att det inte var bikiniväder men hemma hos Kims mamma var det lä och helt fantastiskt skönt att ligga ute. Så där låg jag och mös i solen medan Kim hjälpte till att rensa bort lite ris och grenar från några träd som dom har fällt. 

När vi kom hem tände Kim grillen och jag förberedde för sötpotatisstrips. Har aldrig gjort det förut men det blev verkligen såå gott. Till det åt vi en lyxig sallad som blandannat innehöll spenat, jordgubbar och getost. Åh blir alldeles mysig och harmonisk när jag tänker på hur gott det var. Vilket dreamteam vi är i köket!

På kvällen har jag myst med Diesel. Har varit jättekluven på vad riktigt jag skulle göra, om jag ville åka och hälsa på någon, gå ut och gå eller bara vara hemma. Det slutade med att jag slet på mig inlinesen och så for jag och Diesel ut på premiärturen för i år. Åkte till ICA och köpte en godispåse och sen har jag legat i soffan med Diesel precis nedanför och bara njutit av tillvaron. Det kändes faktiskt jätteskönt att vara själv och få lite egentid och bara mysa med min älskade hund. 

Nu är det däremot dags för mig att sova, väckaren ringer 05.30 och då är det jobb som gäller. Sov gott och så hörs vi. :-)
Allt och inget | | Kommentera |
Upp