Tisdag

De två senaste dagarna har jag varit på utbildning på polisstationen och lärt mig om ansvarsfull alkoholservering. Vad det fanns mycket saker jag inte hade någon aning om! Visste ni t ex att det är förbjudet enligt lag att vistas på krogen om du är märkbart berusad? Är du högljudd, stojjig, hälsar överdrivet glatt på folk du kanske inte känner jätteväl och bara hade passerat på stan, då ska du egentligen bli avvisad för då är du märkbart berusad.

Vi har fått utbilda oss inom konflikthantering, sexuella trakasserier, narkotika och annat som är högst viktigt att ha koll på när man jobbar i krogmiljö. Nu jobbar ju jag i receptionen på ett hotell men det finns ju faktiskt en bar i lobbyn som det ibland händer att jag behöver sköta och då är det både skönt och viktigt att veta vad det finns för förhållningsregler. 

Annars har jag inte gjort överdrivet mycket sedan senast. Jobbat, vilat, dammsugit, varit på prommis och andra vardagliga bestyr.

Imorgon jobbar jag igen och väckaren ringer tidigt så det är dags för mig att rasta Diesel en sista gång och börja avrunda kvällen. Natti natti. :)
Allt och inget | | Kommentera |

Lördag

Idag började jag dagen med att slita Diesel ut ur sovrummet då han var i full fart med att kräkas på vårat vita trägolv. Stackars hund, tänk själv om man mår illa och kräks och så kommer någon jäkel i full fart och bara greppar tag om en och sliter iväg en. Fick honom ut på gården där han fick vara en stund men han verkade vara i bra skick och vara sitt vanliga jag så då gick vi in och la oss igen. Vi hann inte vara inne länge däremot innan han kräktes igen. Gick ut med honom en gång till och då var han pigg och glad som en lärka igen. Jahapp?? Gav honom frukost och så gick vi och la oss igen.
 
Hann bara sova drygt en halvtimma innan jag vaknade igen av världens dunder och brak. Det lät typ som att varenda hylla på nedervåningen rasade. För trött för att gå och kolla somnade jag om men vaknade sedan av samma ljud en gång till. Kravlade mig upp ur sängen, inlindad i täcket och gick och kollade och tack och lov kom inte oljudet från oss. Lagomt trött valde jag att kliva upp för dagen och ta en dusch.
 
Halv tre började jag jobba och där befinner jag mig nu fram till kl 23 ikväll. När jag kommer hem blir det att mysa i soffan ett tag innan en ny arbetsdag väntar imorgon. Såå, då vet ni det. Tjing tjong! 
Allt och inget | | Kommentera |

Onsdag

Äntligen börjar jag vara tillbaka på banan efter en riktigt seg förkylning. Hela förra veckan låg jag utslagen i soffan med feber och halsont. Fick verkligen inget vettigt gjort förutom att smutsa ned hemmet med snorpapper och tomma iprenkapslar. När jag väl börjat stöka ned så är det kört, då blir jag en riktig slarvmaja och hemmet blir fort ett bombnedslag. 

Men idag har jag haft ett städryck. Plockat undan, diskat, tvättat, dammtorkat och dammsugit. Fick för mig att badkaret inte var nog rent sedan "blodbadet" jag gjorde som halloweendekoration så jag fyllde upp det på nytt och hällde i lite klorin och så fick det stå en timma. Planterade även om en blomma när jag ändå var i farten. 

För någon dag sedan var jag på stan med Tova och shoppade lite julsaker. Bland annat nya kuddfodral till kuddarna i soffan som hade lite mer julig feeling än de vanliga jag brukar ha. Dom passade helt OK ihop med filten jag köpte när jag var på IKEA för två veckor sedan. Nu är det ju inte jul riktigt ännu men filten och de nya kuddfodralen åkte fram när jag hade städat klart. Övrig juldekoration får däremot vänta ett liiitet tag till. Nedan kan ni se kuddarna före och efter.

(null)

(null)
 
Förutom det så har jag lagat lax med vitlökssmör i folieknyten till middag. Det blev faktiskt riktigt gott. Och nu ligger jag inlindad i mitt täcke och ser på Narnia medan Kim och Diesel ligger här brevid och sover. Mina favvisar. 
Allt och inget | | Kommentera |
Upp