Halloween 2018

Igår var det äntligen dags för våran halloweenfest som vi planerat för i säkert en och en halv månad. Många kvällar har gått åt till pyssel och planering och det har varit fantastiskt roligt att fixa och förbereda inför denna fest. 

När vi skulle lämna ut inbjudningarna ville vi vara lite originella och göra något oväntat och så dök idén upp om att inbjudningskorten skulle bestå av en ballong med en QR-kod inuti, länkad till en hemsida där de fick information om festen. 

(null)

(null)

Den senaste månaden har jag och Kim gjort om vårat garage och skapat en "skräcklabyrint" som gästerna var tvungna ta sig igenom för att komma in på festen. Kims pappa stod utanför, utklädd till präst för att välkomna alla och släppa in dom genom labyrinten. Inne i labyrinten stod Kims lillebror gömd och sträckte ut en hand och tog på de som gick förbi. Kims låtsasmamma Jeanette hjälpte till att starta vissa av våra animerade skräckfigurer.  Kim kastade sig vrålandes ut ur en garderob och "attackerade" gästerna när dom passerade och så var sista etappen att ta sig förbi "The grudge" spelad av Kims mamma. 

Annan typ av dekoration i vår skräcklabyrint var obehagliga dockor, en liten maskin som skapade rök med hjälp av vatten, läskiga svetsmaskar, olika animerade figurer, rostiga kedjor osv. 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

När gästerna till slut tagit sig igenom skräcklabyrinten så stod jag sedan i hallen och välkomnade dom med en smaskig, grön bål gjord på absolut citron, sprite och fanta citron. I den hade jag kiwi som dekoration och några droppar grön karamellfärg, skulle även ha i stjärnfrukt men den hade Kim kastat för att han trodde det var en rutten paprika, hahaha. På bilden nedan ser ni hur en stjärnfrukt ser ut.

(null)

Inne i huset hade vi också dekoration. Kim hade klippt ut trettiotvå fladdermöss och satt upp på väggen, vi hade en svävande häxhatt som hängde över vardagsrumsbordet. Vi har gjort egna "spell books" som låg framme och gjort ljusstakar med hjälp av glasflaskor, svart sprayfärg och nya etiketter.

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

På toaletten fyllde vi upp badkaret och satte i röd karamellfärg för att få ett blodbad, på spegeln skrev vi en halloweenramsa och så gjorde vi ett "survival kit" där det fanns två konfetti-partypoppers som vi gjorde nya etiketter till och kallade för "emergency flares" och så hade vi sprutor med zombie vaccin (shottar) i. I kittet fanns även resorb och genomskinligt nagellack för lagning av trasiga strumpbyxor. Vad som var roligt med våra party poppers var att dom förutom konfetti även innehöll plastflugor och kackerlackor för sann halloweenanda.

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Annan dekoration vi satt upp var spindelnät, vimplar, insekter, trasigt linnetyg, obehagliga tavlor och dödskallar.

Under kvällen hade vi en tipsrunda ute i mörkret där temat var halloween och skräckfilmer där vinnarna vann en stor skål med konstigt godis och så hade vi en tävlan för bästa utklädnad där priset var ett presentkort på Hemmakväll värt 200 kronor.

När gästerna kom och stod utanför garaget i väntan på att bli insläppta så hade vi en halloweenig spellista som spelades upp utomhus och marshaller över infarten. I två av fönsterna hade vi stoppat upp projektorer som visade läskiga videos ut mot gatan. Nedan har ni en bild utifrån och en bild innifrån.

(null)

(null)

Men vad som gjorde kvällen så lyckad är såklart våra underbara vänner som lagt ned tid och engagemang på påhittiga utklädnader och kom med sann partyanda. Den här kvällen lär vi minnas länge och jag är så tacksam över människorna i våran omgivning som hjälpt oss med förberedelser, lånat ut dekoration, kommit med roliga idéer och sedan bidragit till skratt och glädje ändå in på småtimmarna.

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)
Allt och inget | |
Upp