Tomorrowland 2017

Igår kom vi hem från Belgien, jag och Kim. Tomorrowland har verkligen varit en upplevelse för sig. Det är så mycket tid, så många detaljer, så mycket kärlek och glädje bakom denna festival. De som anordnat detta har verkligen "spared no expenses" för att göra festivalupplevelsen magisk och unik. 

Jag och Kim hade Global Journey-biljetter, vilket innebär att festivalen var i full gång redan när vi kom till våran gate på Landvetter flygplats. Det var en DJ som spelade hög musik, det var utsmyckat i festivaltema och överallt var det partytaggade ungdomar med en öl i handen.
 
På planet gick folk bananas. Vi fick alla varsin lightsaber/glowstick att vifta runt med, ljudet på högtalarna skruvades upp till max och piloten ropade ut med jämna mellanrum "Yoooo, party people! Are you ready?!?!". Flygvärdinnorna delade ut gratis öl och mojito och ingen kunde sitta still. Det var en enorm utmaning för min flygrädsla att åka i ett så vilt och stökigt plan, men det är garanterat något jag kommer minnas för livet. De hade förresten en tävling innan planet lyfte och tjejen som vann fick sitta med piloterna i cockpit hela flygresan.
 
När vi landade i Bryssel så hade dom gjort en helt egen terminal på flygplatsen enbart för Tomorrowlandbesökare. Det delades ut gratis vatten till var och en så att ingen skulle få vätskebrist och en stund senare fick vi alla varsin Red Bull för att ge oss energi. All personal hade festivalklädsel och överallt var det utsmyckat för att hålla temat.
 
 
Jag och Kim bodde i något som kallades för Relax room, ett av de dyrare boendena men perfekt när man inte är någon "tälta i en lerpöl och sova på backen"-människa, samt vill kunna låsa ordentligt om sig själv och sina tillhörigheter. Vi med Relax rooms hade en egen avdelning på campingen, med egna toaletter och duschar, en restaurang, en bar, en salong dit man kunde gå för att få hår och smink fixat eller boka in en massage eller manikyr. Det fanns bastu, badtunnor, till och med ett ställe där man kunde gå för att gifta sig. Hit tog sig bara folk med samma typ av biljetter som vi, så det var ett väldigt säkert område utan en massa spring och stök utan det var mer som att vi hade vårt egna lilla sagosamhälle med olika gatunamn och så ett litet centrum där man hängde med en öl eller två för att ladda upp inför festivalen.
 
 
Jag trodde att jag hade sett allt som fanns att se när vi gått omkring på campingområdena och varit på Dreamville, vilket jag bäst kan beskriva som en enorm mötesplats som har allt. Matstånd med smaker från världens alla hörn så långt ögat kan nå, små butiker, vattenpipecaféer, hårfrisörer, en mac-sminkbutik, ett enormt luftland med hoppborgar och olika banor, viptält, dryckesstånd, ett utegym, gatuupträdare, en scen och ja - you name it. Allt noga utsmyckat i festivaltema, som i år var Amicorum Spectaculum, vilket översatt blir typ "gathering of friends spectacle", representerat i ett cirkustema. Dreamville var helt magiskt, som att vara i en sagovärld. Men ack, det var före jag satt min fot inne på själva Tomorrowland, det stora festivalområdet med alla scener.
 
 
Jo ni. Tomorrowland, det var stort. När jag satte min fot inne på området kunde jag långt borta i horisonten skåda ett pariserhjul. "Det hör till fesfivalen" sa Kim. Ehh. Hur jävla stort är detta ställe? Har googlat och googlat men inte hittat någon information om hur stort, till ytan, som Tomorrowland faktiskt är. Men området rymmer iallafall sexton olika scener, alla med unik utsmyckning och egna lägen. Närmre 200.000 besökare. Olika matområden, shoppingområden, chilloutområden, restauranger, barer, ja allt som fanns i Dreamville fast ännu, ännu mer. Vi fick ibland planera tiden noggrannt då det kunde ta över 20 minuter att traska från en scen till en annan och man helst inte ville missa en enda sekund från någon spelning. Upplevelsen har varit helt otrolig, helt olikt något annat jag upplevt och det är inte förän nu, när jag sitter här hemma framför datorn som det börjar gå upp för mig vad det är jag har upplevt. Jag har inte sett ett enda bråk, inte en enda arg människa utan överallt har jag bara mötts av leenden från öra till öra, folk som kramas, folk som skrattar, folk som dansar, folk i helt magiska utstyrslar och så himla mycket värme och kärlek. Ska resan ha något minus ska det väl isåfall vara att Kim lyckades dansa bort sin gopro men den hade ändå inte kunnat göra upplevelsen rättvis. Tomorrowland är helt enkelt ett ställe man måste uppleva på plats för att kunna förstå magin. Vilket jäkla minne för livet alltså.
 
 
Allt och inget | | En kommentar |

Nära nu!

På mindre än fem timmar kommer pappa och plockar upp mig och Kim för att skjutsa oss till Kallax. Någon gång vid fjorton imorgon så kliver vi av planet i Belgien, för slutdestination Tomorrowland. Ikväll har jag öppnat paketet som innehöll våra inträdesarmband. Bara det var en upplevelse, armbanden kom i en speldosa som spelade musik när man öppnade upp och i en liten utdragbar låda där i låg våra armband.


Men alltså vilka förberedelser det har krävts av oss för att bli redo för att åka. Vi har städat huset i typ två dygn, tror aldrig vi haft det så stökigt här hemma. Tvättmaskinen har gått dygnet runt, det har dammsugits, skurats, dammtorkats, plockats ihop, pantats burkar, burits undan och verkligen storstädats. Jag själv har hunnit med en spraytan och nagelförlängning. Man måste ju vara fräsch när man ska iväg på party! 

Hoppas innerligt på wifi på planet imorgon så att jag kan skriva av mig när jag är rädd, ångestfylld och töntig, haha. Nu ska jag packa ned det sista i resväskan och försöka få mig lite sömn så jag inte är helt död när vi kommer fram. Här får ni bilder!

Allt och inget | | Kommentera |

Måndag

Hej hörni. Jag sa ju att jag skulle återkomma med en bild på Kims gamingrum och sen blev det typ radiotystnad här inne. Shame on me. Bloggar från datorn nu och av någon anledning brukar jag inte kunna gå in från mobilen i efterhand för att lägga in bilder så ni får tyvärr fortsätta vänta. 
 
Idag iallafall, måndag den sjuttonde juli har jag jobbat min sista dag på macken. Som ni vet har jag redan börjat jobba på KUST i receptionen men imorgon mina vänner så väntar min första dag på spaavdelningen. Ska bli jättekul! Kände verkligen när jag var där och spa:ade själv förra onsdagen att det är rätt typ av bransch för mig. Längtar så mycket tills min makeup-artist utbildning startar också! Så himla kul att faktiskt satsa på mig själv och börja arbeta med något som är "jag" och inte bara arbeta för att jag måste, typ. Det är så mycket jag vill lägga till i min utbildning också. Fransförlängning, spraytan, microneedling, hårborttagning, kanske naglar? Vill bara fylla min skalle med kunskap och börja NU, haha.
 
Förutom att jobba min sista dag på macken har jag tagit en förbaskat skön powernap. Det är typ det bästa som finns. Komma hem från jobbet, lägga sig i sängen, kolla igenom telefonen och känna hur ögonlocken blir tyngre och sen bara sova. Har varit ut och sprungit med Diesel också en sväng och nu har jag tänkt spela lite sims. Senare väntar en dusch och sen ska jag bara ladda upp inför imorgon så jag är pigg och redo för min första dag på spa:t. Nu ska jag göra en familj i sims, vi höööörs!
Allt och inget | | Kommentera |
Upp