Tisdag

Idag fick jag äntligen tummen ur och började försöka få någon ordning på huset. Jag vet ju att jag mår så mycket bättre när det är rent och fräscht runt om mig och att mitt humör faktiskt blir påverkat av att kläder ligger framme, det står disk fulla köksbänken osv. Men så verkligen avskyr jag att städa också, det är ett sånt här evighetsgöra som aldrig blir bättre hur mycket man än gör det, för det kommer åter igen bli smutsigt och så är det bara att göra om hela processen.
 
Men så idag insåg jag vad det är som gör att jag faktiskt avskyr att städa så mycket. - Jag kan inte göra det med måtta! Det räcker liksom inte att disken har åkt i maskinen och att kläderna är i garderoben. Åh nej, jag börjar torka ur varenda låda i köket, torka av dörrar och lister, rensa i kylskåp och torka speglar. Åka med skräp till återvinningen, panta burkar, gå lös med roller på sängar och soffor. Tvätta vartenda plagg som ligger framme, gå igenom papper för att se om det finns något som kan rensas, jycken ska borstas mitt i allt och trappen ska skuras för hand med en trasa och inte med mopp. 

Det tar ju för tusen en evighet, jag blir liksom aldrig färdig när jag i princip gör en jäkla flyttstädning de gånger jag samlat mina krafter för att plocka ihop. Det blir aldrig nog rent eller nog bra och jag hittar hela tiden nya saker som behöver rensas eller städas. Kom på mig själv idag med att tänka att jag nog skulle ha behövt hjälp av både mamma och farmor och Kims släkt och det var då jag insåg vilken enorm överdrift jag går till och vilken jättestor grej jag gör av det hela. Inte konstigt att jag avskyr att städa när jag blåser upp det till såna här nivåer. 
 
Nu ska jag forstätta med min "flyttstädning" och hoppas på att hinna med så mycket som möjligt så dröjer det förhoppningsvis en evighet tills nästa gång jag gör detta igen. Heidå!
Allt och inget | | Kommentera |

Lista

Vad skulle du aldrig

Äta?  - Hundkött, kattkött, människokött.. 

Dricka- Portello, vin

Skoja om?  - Denna var faktiskt svår.. men typ människohandel, våldtäkter och liknande fruktansvärda saker.

Ha på kroppen- Någon annans hud... 

Vilja uppleva? - Att någon i min närhet går bort i för ung ålder. Eller helst aldrig någonsin.

Kunna arbeta med? - Som kock. Så jäkla jobbigt att stå i matos hela dagarna. Och stressigt!

Säga nej till?  - Att skaffa en djurbebis av valfri art. Obs insekter räknar jag icket in här.

Googla- Bilder på lik och döda kroppar.

Göra offentligt- Gå utan kläder.

Blogga om- Privata händelser, hemligheter, allmänt saker som man kanske någon gång tänker men inte säger högt.


Vad hittar man alltid/ofta…

På ditt skrivbord?  - Godispapper, något halvtomt glas och typ en tallrik. *matvrak*

Under din säng? - Kläder som glömts bort och dammtussar... 

I din jackficka? - Nycklar, snus och kanske någon snodd.

Bakom din kylskåpsdörr?  - Saker som i princip alltid finns där är smör, krossade tomater, beasås och champinjonstuvning. Inte för att jag äter det jämt utan snarare för att det aldrig tar slut, haha.

Vid sidan av ditt handfat- Bara tvål, tandkräm och tandborste.

Högst upp i din bokhylla?  - Jag har inte ens en bokhylla, kan nog räkna på en hand hur många böcker som finns i vårat hus, haha.

Längst ner i din tvättkorg?  - Ett par stickade tjocksockar som jag inte vet om jag kan tvätta i maskin eller inte. Dom har legat där säkert ett år hahaha.

Framför näsan på dig?  - Utan konkurrens så är det min telefon. Är klistrad vid den 24/7 utan att överdriva. 

dina tankar? - Jag tänker ofta på jobbet, hur mitt liv kommer se ut i framtiden, "worst case" scenarion och vad jag kan göra för att undvika att en sån situation ska uppstå och vad jag skulle göra om jag vann en massa pengar.


Allt och inget | | Kommentera |

Söndag

Idag har jag varit ledig. Jag och Diesel har varit ute på promenad med Tova och sen for han och jag och hälsade på farmor och farfar. Det var länge sedan jag träffade dom så det var mysigt. Men konstigt också, så länge jag levt har dom alltid haft hund och nyligen fick dom ta bort deras älskade Molly som även var Diesels bästa vän. Man är så van att Molly alltid är där och hälsar en välkommen och att hon och Diesel busar hysteriskt och nu är hon uppe i hundhimlen. Väldigt tråkigt... :( Vad man önskade att djur aldrig blev sjuka eller gamla. Kan inte ens tänka mig den dagen Diesel inte längre finns här utan att få tårar i ögonen.

Igår var det lördag, jag jobbade på dagen och sen på kvällen hade jag bjudit hit Sanna. Vi lagade god middag, surrade och såg på New Girl. 

Annars känner jag att jag är inne i en ond cirkel. Känner mig trött, less och nere. Orkar inte ta tag i saker. Jag skulle vilja ha ett skinande rent, väldoftande hem med tända ljus och mys. Istället är det röra och stök, halvt utspralade ouppackade resväskor från USA, en massa disk, julsaker som borde plockas undan, smutsiga golv, sängen behöver renbäddas osv. Men jag bara orkar inte. Det kommer vara ett heldagsprojekt att få någon ordning här men jag är på den nivån där det till och med känns jobbigt att smörja in ansiktet med fuktkräm efter jag duschat så att jag struntar i det och typ har ont i ansiktet istället för att det är så svidigt och torrt. Känner att jag behöver både uppmuntran och en käftsmäll för att ta mig ur detta. 

Nåväl, imorgon jobbar jag och hoppas på att få lite energi och glädje så att jag slutar känna mig slö, slapp och likgiltig. Nu är det hög tid att jag går och pussar på min hund och sen blir det nog att se på någon film tills jag somnar. Heido.
Allt och inget | | Kommentera |
Upp